Lyssna på musik

Läget har förändrats när det gäller att lyssna på musik, idag så finns det så många olika sätt att göra det. Med Spotify och Wimp tillgängliga så kan det vara så att det räcker. Men inte alla kanske nöjer sig med detta utan har någon gammal punkgrupp på CD som inte kommit upp på dessa streamingtjänster.

Laptop och CDDå finns möjligheten att synkronisera över musik till sin telefon eller iPad. Det första du måste göra om du äger en iPad är att rippa över skivan till iTunes och det gör genom att öppna iTunes programmet och lägga i din skiva i CD läsaren på din dator. Nu kommer skivan att hittas i iTunes, här har du möjlighet att hämta hem spårnamn och skivomslag. Skulle det inte hittas online kan du skriva in alla uppgifter själv och kanske scanna in ditt omslag och lägga till. Det finns möjlighet att lägga sin i genrer så om det är Punkmusik så lägg all punk i den genren. När detta är gjort är det bara att börja läsa över skivan till ditt iTunes bibliotek. Du kan ändra saker du skrivit efter du rippat in din musik  i iTunes

När din CD finns i ditt iTunes bibliotek så kopplar du in din iPad till datorn. När iPaden är inkopplad och syns i Itunes så väljer du det som du vill synkronisera över från din dator till din iPad. Välj den skiva du nyss rippade och klicka på synkronisera. Det går rätt snabbt att få över en skiva till din iPad. När du rippat de skivor du vill och synkroniserat allt så är det bara att plugga ur din iPad och stoppa tillbaks den i ditt skyddsfodral och lyssna på din musik via spelaren i iPaden. Tillvägagångssättet är likadant om det är en iPhone eller iPod.

Nu är det bara att njuta och lyssna på din musik, vad du bör tänka på är att ha  ett skyddande fodral på din iPad, detta för att den får lätt repor och skadas då man ofta tar med sig den på resor och dylikt.

Sedan måste man ju naturligtvis även ha ett bra sätt att lyssna på musiken, då har man ju tre alternativ, hörlurar, externa högtalare eller mobilens egna högtalare. Redan på en gång kan man nog ta och utesluta mobilens egna högtalare, de är sällan bra nog att återge musik i den kvalité som var menat. Vilket ju då lämnar oss med två alternativ.

När det kommer till hörlurar har man igen två alternativ: täckande eller in-ear. Täckande är ju de stora runda som sitter över örat och in-ear är ju de små man stoppar in i örat. Detta är mer eller mindre en smaksak, idag kan man hitta bra ljudkvalitet även från in-ear hörlurarna så det är bara välja det man gillar bäst.

Högtalare finns det en hel del av, det mest praktiska är ju att använda en bluetooth högtalare så slipper man ju hålla på med sladdar och liknande. Man kan hitta dessa i alla möjliga prisklasser, så det handlar ju mest om hur mycket man kan tänka sig lägga ut.