Poker öppnar för nya möjligheter

Många lockas av att spela poker, och att kända personer som är duktiga inom poker sponsras av olika pokersajter är heller inte ovanligt.

Ett exempel är den tidigare Idol-juryordföranden Peter Swartling som länge hade poker och framför allt Texas Hold ’em som sin stora hobby och sponsrats av flera pokersajter. Även gitarristen Dregen från bandet Backyard Babies har varit sponsrad av en pokersajt.

Kom igång – och börja enkelt

Så hur börjar man spela nätpoker som intresserad men utan några direkta kunskaper? Du kan börja med att välja pokerrum genom att söka dig fram till pokersidor med flest rekommendationer och ladda ner en pokerklient, app eller spela direkt i webbläsaren. När man registrerat sig på sajten och öppnat pokerklienten kommer man till en lobby där man ser vilka bord som är öppna för spel och turneringar som pågår. Du väljer sedan pokerbord genom att titta på vilken pokervariant du vill spela, för hur mycket och hur många lediga platser som finns vid bordet.

När du sedan kommer in i spelrummet är du vid själva pokerbordet och väljer platsen du vill sitta vid. Här har du också kontakt med de andra spelarna via kontrollpanelen där du väljer att syna, satsa eller lägga ner spelet. När du studerat ett pokerbord och lärt dig handen så kommer de taktiska bitarna in i pokerspelet.

Tricken i poker

Handlar poker i själva verket om matematik, sannolikhet och spelteori? I Ny Teknik har man tagit upp nätpoker och dess likheter med daytrading och vad man ska tänka på när man spelar. Killarna som spelar poker på heltid tipsar om att tänka kallt och inte ändra ett pokersystem när det går lite sämre. Ha istället disciplin och låt inte känslorna gentemot motspelarna ta över.