Sweden Rock

Sweden Rock har blivit en av Sveriges största och populäraste festivaler och en av de mest välrenommerade festivaler i världen  inom rockmusiken. Många är de som varit på dessa konserter och återkommer år efter år för att låta sig ryckas med av stämningen, musiken och umgås med likasinnade. 

I Sverige har vi många olika konserttillfällen att välja mellan och många olika arenor att besöka för den ultimata musikupplevelsen särskilt i Stockholmsområdet. Därför är det extra kul att Sweden Rock har blivit en av världens mest kända festivaler med besökare som kommer från ca 50 länder varje år och tar sig till Sölvesborg.

Det startade redan -92 då Sweden Rock kallades Sommarfestivalen och då gick  av stapeln i Olofström, året därpå flyttade den till Karlshamn och döptes till Karlshamn Rock Festival och blev kvar där till och med -97. Den flyttades 1998 till Norje i Sölvesborg där den hålls än idag och -99 ändrades namnet till Sweden Rock Festival.

Sedan 2001 har festivalen ökat stadigt i omfång men från och med 2010 blev det bestämt att de inte tar in fler än 33 000 besökare för att festivalen ska vara praktiskt genomförbar och komforten för besökarna inte ska bli lidande. Sweden Rock Festival har presenterat många stora och världskända artister genom året såsom Guns ‘n Roses, Kiss, Scorpions, Alice Cooper, Aerosmith, Volbeat, Sabaton, Ozzy Osbourne, Whitesnake, Black Sabbath och ZZ Top för att nämna några.