Summerburst Göteborg 2017


Summerburst är vid detta lag en festival som många är bekant med, eller åtminstone hört talas om. För de som dock är helt ny till detta namn är det en musikfestival som inriktat sig på EDM (elektronisk dansmusik) .

Första upplagan av Summerburst gick 2011 i Stockholm och var då endast ett endagsevent. Det tog plats i ett utsåld Stockholm Stadion, vilket betyder omkring 13 000 besökare. Med tanke på populariteten var det nog inte en förvåning att festivalen utvidgades redan det följande året. Från och med 2012 har det tagit plats i både Stockholm och Göteborg och utökats till ett tvådagarsevent istället. Besökarantalet detta år över båda städerna och dagarna gick då upp till över 65 000. I Göteborg hölls festivalen de första året på Valhalla IP men har sedan dess huserats i Ullevi.

Eftersom festivalen inte har samma upplägg som andra stora festivaler kan man inte bara dra med sig ett tält och sätta upp det på festivalmarken. Man kommer helt enkelt att behöva fixa boende själv, men som tur är finns det riktigt bra alternativ i staden.

Årets upplaga av festivalen kommer att ta ske mellan den 2-3 juni i Göteborg och biljetter är fortfarande tillgängliga. Men med tanke på att det har sålt slut alla andra år är det bäst att inte vänta för länge! 26 artister är redan bekräftade för Göteborgsfestivalen och där kommer man bland annat att kunna se ett av de största namnen i denna musikgenre: Deadmau5. Och Sveriges egen stolthet Zara Larsson kommer också att uppträda. För hela listan kan man besöka den officiella hemsidan som vi länkade till ovan.

Allt som allt ser 2017 ut som ett väldigt lovande år för Summerburst och det kommer säkert komma till några fler stora namn på listan innan festivalen går av stapeln!