Klassiska rockband

Det finns rockband och så finns det klassiska rockband, ni vet de där som säljer ut arenor världen över och säljer miljontals med skivor. Ja i alla fall sålde en massa skivor, idag så toppar de nedladdningslistor på Internet och blir mest spelad på Spotify.

Guns N Roses

heavy metal1985 så bildades detta klassiska rockband som tagit världen med storm, och som med de flesta rockband så är det blandat med skandal och framgångar. Det har blandats med kontroverser både i bandet och utanför. Detta till trots så har bandet sålt flera miljoner skivor och är fortfarande stora där dom drar fram. Sedan 2016 så finns bandet ute på turné igen och förväntningarna är höga. De har varit bra på att marknadsföra sig och den senaste hiten med Guns N Roses är att spelutvecklaren NetEnt lanserat en spelautomat med bandet, du hittar klassiska låtar som bland annat Paradise City eller någon annan hit från bandet.

Kiss

Ett annat klassiskt rockband som vet hur man marknadsför sig är det nästintill kultförklarade bandet Kiss, med sina målade ansikten så har de hängt med sedan tidigt 70-tal. Konserterna har alltid varit omtalade och teatraliska med eldsprutning och brinnande gitarrer bland annat. Det har under årens lopp blivit 24 guldalbum för gruppen och senaste albumet Monster kom 2012 med efterföljande turnéer, bland annat Sverige som fick besök i juni 2013 av det populära bandet med bland annat spelning på Friends Arena och på Sweden Rock Festival.

Mötley Crüe

På nyårsafton 2015 så var det den sista spelningen för den populära Glam / heavymetalgruppen Mötley Crüe då hade hållit på sedan 1981. De är kända för att vara ett riktigt röjarband både på scen och vid sidan om. Mycket droger och kontroverser har hänt under åren som turnerande band och 1988 så skrev hela bandet in sig för avvänjning och med plattan Dr Feelgood i bagaget kom bandet tillbaka starkare än någonsin. Den toppade försäljningslistan i USA och du hittar låtar som klassiska Dr Feelgood och Kickstart My Heart. Mötley Crüe är och var ett klassisk band som alltid kommer att leverera oavsett på film eller i någon annan form.