Köpa billiga CD-skivor

shutterstock_246866176

Det började med Napster under nittiotalet, och sedan dess har det bara rullat på. Fildelning och illegal nedladdning har länge sagts vara döden för skivbranschen, men nu är det 20 år sedan den första fildelningssajten dök upp och ännu har inte domedagsprofetiorna slagit in. Trots hård konkurrens säljs det fortfarande mängder med skivor, och allt tyder på att de kommer att fortsätta köpas under många år framöver.

Det råder ingen tvekan om att fildelning påverkat försäljningen av CD-skivor. Fildelningssajterna under 90-talet och början av 2000-talet förändrade helt förutsättningarna för musiklyssnande. Under de senaste åren har allt fler lagliga streamingtjänster som Spotify och Tidal lanserats, vilket många ser som en följd av fildelningens effekter. Alla nya alternativ har gjort att det inte längre ses som en självklarhet att ha en skivspelare hemma.

Det finns dock fortfarande anledningar att köpa CD-skivor. Vissa menar att det är det bästa sättet att stödja artisterna, medan andra föredrar det fysiska formatet. Streamingsidorna komprimerar ofta musiken till MP3-format, vilket gör att filerna fortfarande inte är i närheten av den ljudkvalité som man får med CD-skivor. Om man till exempel sitter med ett avancerat ljudsystem hemma är det ju tråkigt att inte kunna utnyttja detta till dess fulla kapacitet.

Dessutom är det en annan upplevelse att faktiskt hålla en skiva i handen och ha möjlighet att bläddra genom bildmaterial och låttexter. Att kunna klicka runt bland låtarna på en streamingsida erbjuder visserligen stora valmöjligheter, men det är fortfarande en annan känsla att lyssna på en skiva från början till slut. Nostalgin och glädjen i att ha sina favoritskivor i form av fysiska exemplar kommer kanske aldrig försvinna.

Det bästa och billigaste sättet att köpa CD-skivor är online. Här erbjuder exempelvis CDON ett fantastiskt sortiment, och ser man sig omkring kan man dessutom hitta rabattkuponger som gör att man kommer ännu billigare undan. På så vis kan du skaffa fler favoritskivor till bra priser. Perfekt för nostalgikern som vill hitta sina gamla favoritskivor, eller för den nyfikne som bara vill hitta nästa femstjärniga album.