Bruce Springsteen and the E Street Band – The River Tour

När Bruce Springsteen ger sig ut på turné eller spelar in ett album finns det inget kompband som han samarbetat så mycket med som E Street Band. De började tillsammans på 70-talet och medan de inte har spenderat alla dessa år tillsammans har de haft många oförglömliga konserter. Och nu är det dags igen!

bruce_springsteen_31361758
Anthony Correia / Shutterstock.com

Just nu pågår The River Tour för fullt i USA. Den startade 16 januari och pågår ända till den 31 juli. Fram till den 25 april turnerar de runt USA, men sedan är det Europa som gäller. 14 Europeiska länder finns med på schemat och medan den kommer till Sverige både den 25 juni och 23 juli är detta ett perfekt tillfälle att uppleva The Boss i en ikonisk arena som Wembley Stadium. Då får man dessutom se den lite tidigare!

Albumet som turnén baseras på är The Ties That Bind: The River Collection, som kom ut i december förra året och fick snabbt bra kritik. Detta är en omfattande tillbakablick på albumet The River som släpptes 1980 och eran runtikring detta. Samlingen inkluderade även en dokumentärfilm vid namn The Ties That Bind, skapad av den Emmy- och Grammyvinnande Thom Zinny. I filmen får vi se hur Springsteen reflekterar över skapelsen av The River med material från de första konserterna, akustiska solon och mycket mer.

Showen har utöver bandmedlemmarna även haft gästsångare vid tre olika tillfällen. Den 4 februari var Peter Wolf med och sjöng ”Shout”, under showen den 23 februari var både Joe och Johnny Grushecky på scenen och sjöng ”Born to Run”, och den 24 mars fick de ett Eddie Vedder som gäst för sången ”Bobby Jean”.

Man kan ju tänka sig att detta kommer att vara något som är unikt för turnén i USA, men inget är ju helt säkert och man kan inget annat än bara hoppas!