Metallica – Still going strong

Metallica må ha slagit av en del på tempot vad gäller forna dagars rock’n’roll-liv, men med över hela 30 år på nacken, hade bandet förmodligen idag inte existerat om så ej hade skett. Rent musikaliskt levererar man dock fortfarande högerkrok på högerkrok, det i en stil vi under lång tid vant oss vid, men som vi även många gånger tyvärr tar för givet.

MetallicaMetallica var i sin linda pionjärer inom sin genre och har både inspirerat och banat väg för en massiv våg av nya band med en näst intill obegriplig kraft. Bandet bildades i Kalifornien under 1981 och har sedan dess minst sagt gjort ett kraftigt avtryck på musikhistorien. De släppte sin första platta ”Kill ‘Em All” 1983, ett album som innehåller en mängd hits som än idag dyrkas av bandets fans, jorden över. Bandet räknas med tre andra band (Anthrax, Slayer, Megadeth) in som ”The Big Four of Thrash” och valdes under 2009 in i rockens hall of fame.

Hur Metallica finner orken att år efter år dyka upp på scener världen över och leverera trash i absoluta världsklass är ibland svårt att förstå. Vi kan bara anta att det handlar om att de i grund och botten älskar vad de håller på med och att de trots mindre pauser, alltid hittar tillbaka till den känslan som tvingar de upp på scen. Under 2015 är bandet åter aktuella med en ny turné, så för er som aldrig tidigare kommit nära inpå, är det hög tid att boka era biljetter.