Punkfrisyr

Det finns egentligen inga fastställda regler för punkfrisyrer utan det är en frisyr som är något anmärkningsvärt. Ju vildare och oväntade färger gör det hela mycket bättre. Mohawk-frisyren är den klassiska punkfrillan och det krävs egentligen inte så mycket för att få till den.

Det typiska för en punkfrisyr är egentligen att inte se ut som någon annan, att inte vara mainstream utan skapa något annorlunda som man lätt uppmärksammar som punkigt. Det enklaste man kan göra är att använda vanlig frisyrgele och i en vanlig traditionell frisyr fixa till spikar om man bara tillfälligt vill få en look som är punk. Att tillfälligt färga med gälla färger kan också anses som punkigt. Nu ska ju sägas att det inte enbart frisyren som gör dig till punk utan även klädsel och attityd.

mohawk

För att skapa den klassiska mohawken så kan det krävas lite mer arbete, att raka sidorna och lämna en remsa med hår i mitten på huvudet är grunden för mohawk frisyren. Hur lång remsan ska vara är indiviuellt, vidare så är bearbetningen av håret för att forma den till den form man vill ha den. Här är hårvax det som behövs för att få den stabil och lätt kunna forma den taggig eller vågig eller vilken form man nu vill ha på sin mohawk. Väljer man sedan att färga sin mohawk så kan någon utmärkande färg passa. Varför inte limegrönt, skrikande orange, neonblått eller chockrosa.

Framförallt så är punk en attityd och vilken stil du har är väldigt individuell, mycket beror på hur du är som människa. Känner du att mohawkfrisyren passar dig och det är du så kör på den. Det är din attityd i kombination med resterande outfit som gör dig till den punkare du vill vara. Lev ut dina drömmar och gör det du känner för.