Konserter Stockholm sommaren 2016

konsert
Punken är en av de genrer som har funnits länge och inte verkar försvinna på ett bra tag, den är känd för sitt hårda sound och höga tempo. Det finns många bra punkband att se runt om i världen och om du letar efter några punkband i Stockholmsområdet nu till sommaren har du kommit till rätt ställe.

Torsdagen den 16:e juni kommer det amerikanska punkrock bandet NOFX att spela på Gröna Lund i Stockholm. bandet bildades 1983 i Los Angeles och är känt för sitt varierande ljud med tunga förankringar i punk rock, skate punk, melodic hardcore och andra liknande musik genrer.

Det kända amerikanska keltiska punk bandet Dropkick Murphys kommer till Gröna Lund i Stockholm tisdagen den 21 juni 2016. De är välkända för sitt råa punk sound blandat med upplyftande keltiska melodier med influenser från irländsk folkmusik. Kort sagt så är det ett band som man verkligen inte får missa.

Onsdagen den 24 augusti på Gröna lund spelar en man som är känd som punkens förfader, James Newell Osterberg Jr. bättre känd som, Iggy Pop. Iggy blev tidigt känd på 1960-talet i det kända protopunk bandet The Stooges som var väldigt inflytelserika inom punkrock scenen.

Om du inte bor i Stockholm och funderar på att resa dit i sommar så finns det några ställen som kan tänkas vara av intresse:

  • Kafe 44 är en kulturförening med ett veganskt café, en anarkist bokaffär och en öppen scen där band spelar. Det blir inte mer punk än så.
  • Elite Hotels erbjuder traditionella hotell som ligger centralt med en bekväm miljö. Ett måste om man söker boende i Stockholmsområdet.
  • Punk Royale är en unik krog som siktar på att vara nyskapande och oförutsägbar istället för att hålla sig till de traditionella metoderna.