Vinterns bästa shower

Mota bort vintermörkret med skönt sound. Vinter behöver faktiskt inte betyda att musiksäsongen är slut bara för att konserter flyttat inomhus.
Show
Rainbow Warrior är en riktigt häftig show som du bör se i vinter. Den handlar om punksångerskan Maya som drömmer om jordens undergång ungefär 20 år efter att Rainbow Warrior sjunker i en av Nya Zeelands hamnar. Pojkvännen Leon är en miljökämpe som också han ser undergången framför sig. Ledd av sina drömmar famlar hon ut i världens mörker och hittar någon slags koppling mellan sin miljökamp och den sedan länge försvunna fadern.

Rainbow Warrior är en nyskriven rockmusikal och har premiär den 16 januari på Maximteatern i Stockholm. Lisa Linder och Christer Johansson, manusförfattarna med ”Dracula”-succén från 2010 i bagaget, står bakom showen tillsammans med ett stort gäng elever från skolorna i Viktor Rydberg-stiftelsen som själva har marknadsfört, koreograferat och skådespelat.

Ingen har väl missat tuffa Mia Skäringers scenframträdande landet runt som baserar sig en hel del på hennes eget liv och självupplevda händelser? Avig Maria…och sångerna jag gråtit till är både kaxig och ödmjuk och beskrivs som en ömsint och en smula vemodig serenad till alla människor som kämpar med en känsla av att inte duga. Showen har i skrivande stund redan haft premiär men du kommer att kunna se henne turnera Sverige runt vårterminens första månader, bland annat rivs ett par shower av i Göteborg, följt av Gävle, Västerås, Örebro, Karlstad, och Uppsala. I Uppsala kan du se Mia Skäringer på stadens stolthet Uppsala Konsert och Kongress söndagen 8 februari, så se till att boka dina biljetter redan nu.