Sommarens festivaler

Även om det kanske inte känns så nu så är det faktiskt bara tre och en halv månad innan sommaren är här, vilket också innebär högtid för alla oss musikälskare eftersom de allra flesta musikfestivaler äger rum under just sommaren. Här nedan tar vi en närmare titt på några av sommarens större festivaler.

Sweden Rock Festival

Hårdrocksfestivalen i den lilla byn Norje utanför Sölvesborg i Blekinge är som vanligt först ut av de stora svenska festivalerna. Årets festival går av stapeln 3-6 juni och gästas bland annat av storheter som Def Leppard, Mötley Crüe, Toto och Judas Priest.

Bråvalla

Bråvalla Festival har på senare år blivit den största festivalen i Sverige. Bråvalla som äger rum i sista helgen i juni har tidigare år gästats av riktigt stora artister, så även i år när bland andra Robbie Williams, Calvin Harris, Muse samt Kent kommer att inta festivalens scener.

Way Out West

Sedan starten 2007 har Göteborgsfestivalen Way Out West vuxit till en av Sveriges ledande festivaler. I år kommer festivalen som hålls i Slottsskogen gästas av bland andra Beck, Patti Smith och Tove Lo.

Ett bra tips på vägen till festivalen är så klart att lyssna på musik vare sig man åker bil, buss eller tåg. Numera är det dessutom mycket enklare, tack vare den digitala tekniken, att ta sig mycket musik på en och samma gång.